Pages

 

LIKE box

Receive updates via Facebook. Click the Like Button Below...

Powered By Cool Blog Tricks

Read more: http://www.coolblogtricks.com/2013/03/how-to-add-facebook-pop-up-like-box-to.html#ixzz2R22BlHuO
 
Wednesday, December 28, 2011

video OST ombak rindu - Hafiz & Adira


ini poster filem dari Ombak Rindu



Jom kita layan lagu tema filem cinta paling popular akhir tahun 2011 ini nyanyian dari Hafiz & Adira AF





Lirik lagu ombak rindu - hafiz & Adira

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup,
Kerna ku tak mampu,
Hidup tanpa dia di sisiku.

Tuhan aku tahu banyak dosaku,
Hanya ingat Kamu kala dukaku,
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya 'tuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku,
Untuk dirinya yang jauh dariku,
Agar dia tidak kesepian,
Selalu rasa ada cinta agung.

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku,
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti.

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup,
Kerna ku tak mampu,
Hidup tanpa dia di sisiku.

Friday, October 14, 2011

Lirik dan Kord gitar Opick-Rapuh



lagu ni kita selalu dengar dalam drama-drama di tv3..memang best dan syahdu je lagu ni.. jom kita layan lirik lagu opick ni.. :-D

intro : F#m C# 2x
Bm A E
F#m C#m 2x
Bm A E C# D

F#m C#m F#m C#m
detik waktu terus berjalan
Bm E A
berhias gelap dan terang
Bm E A F#m
suka dan duka tangis dan tawa
Bm C# F#m
tergores bagai lukisan

F#m C#m F#m C#m
seribu mimpi berjuta sepi
Bm E A
hadir bagai teman sejati
Bm E A F#m
di antara lelahnya jiwa
Bm E A F#m
dalam resah dan air mata
Bm E A F#m
kupersembahkan kepadaMu
Bm C# F#m
yang terindah dalam hidup

Bm E
reff : meski ku rapuh dalam langkah
A D
kadang tak setia kepadaMu
Bm C#
namun cinta dalam jiwa
F#m
hanyalah padaMu

Bm E
(*) maafkanlah bila hati
A D
tak sempurna mencintaiMu
Bm C#
dalam dadaku harap hanya
F#m
diriMu yang bertahta

intro : Bm E Am
Bm C# F#M 2x

Back to (*)

Intro : E A B
C# B E

Back to reff interlude ke C#m

G#m D#m G#m D#m
detik waktu terus berlalu
C#m D# G#m
semua berakhir padaMu

Sunday, September 4, 2011

[Video & Lirik] Cinta Muka Buku - original by Najwa Latif




Cinta Muka Buku Official Video Clip - Najwa Latif




verse1#
Kita hanya berkenalan hanya dalam laman MukaBuku
Kau hantar pesanan suruh aku terima kamu ooh ooh huwoo
Hatiku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu ooo uwo uwo
kenakah rasa itu..

verse 2#
Bagaimana Harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata Ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja


Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu oooo
Ini cinta remaja ku
Dan pabila kau kata kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju oooo
Itu lah cinta yang satu
Cinta di muka buka..

ulang dari verse 2#

kredit foto: najwa latif
Tuesday, August 23, 2011

Upin & Ipin - Suasana Di Hari Raya (video)


semperna hari raya yang bakal menjelang tidak lama lagi, MatGitar nak kongsikan dengan pembaca blog muzik gitar popular ni
dengan sebuah video klip lagu Raya oleh Upin dan Ipin.. jom layan.. comel je suara adik
Asyiela Putri ni menyanyi sebagai upin dan ipin.



ini lirik Lagu Suasana Hari Raya - Upin & Ipin (Asyiela Putri)

BERLALULAH SUDAH RAMADAN SEBULAN BERPUASA
TIBA SYAWAL KITA RAYAKAN DENGAN RASA GEMBIRA

ANAK MUDA DI RANTAUAN
SEMUANYA PULANG KE DESA
IBU DAN AYAH KERIANGAN
BERSYUKUR TAK TERKIRA

BERTUKAR SENYUMAN DAN SALAM
ZIARAH MENZIARAHI
TUTUR DAN KATA YANG SOPAN
SALING MEMAAFI

SUASANA HARI RAYA
WALAU DIMANAPUN JUA
MEMBERIKAN KETENANGAN
DAN MENTENTERAMKAN JIWA

Wednesday, August 10, 2011

AXL - Akulah Kekasihmu (lirik dan kord)



salam 1Malaysia semua, kali ini MatGitar nk kongsikan lagu yang org kata evergreen gitu..
lagu ini agak popular juga, biasanya kalau matGitar pergi ke pusat karaoke mesti lagu ni menjadi
pilihan..

ok tanpa buang masa lagi.. jom kita layan lirik dan kord gitar untuk lagu Akulah kekasihmu dari
AXL ini.. trima lah ~~ce wah mcm aku nk nyanyi plak..



verse 1 :

Cm Fm
Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Bb G
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Fm
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Cm
Pabila ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu ini ingin kembali


Verse 2

Cm Fm
Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Bb G
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Fm
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Cm
Sejak ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih


Dapatkan panduan belajar gitar cara mudah


Chorus :

Cm Fm
Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
Bb Cm
Andai dapat bersama untuk selama-lamanya
Fm F
Hanya untuk menyayangimu
Fm G
Hanya untuk bercinta lagi


Fm Bb
Andai engkau berduka
G Cm
aku yang pertama di sisi
Fm Bb
Andai engkau bahagia
Cm C
Aku kan terus berdoa
Fm Bb
Semoga suatu masa
G Cm
Pintu hatimukan terbuka
Fm Bb G
Dan kita akan kembali bercinta lagi

close :

Cm Fm
Aku akan kembali
Bb Cm
Walau jalan berliku
Cm Fm
Kernaku kekasihmu
Bb Cm
Hingga ke akhir hayat

*Ulang Verse 1


kalau ada kord yang silap atau nk request lagu apa-apa sila komen kat bawah ni ok

Wednesday, August 3, 2011

Hafiz AF7 - Awan Nano (Lirik)



minggu ini saya ingin berkongsikan kepada anda semua lirik lagu popular dari Hafiz AF7 iaitu Awan nao nano nano nano.. hehe

jom layan:~ lalala


Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu


Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Sunday, July 31, 2011

Pokok - Meet Uncle Hussain ft. Hazama AF9

Lirik lagu terbaru daripada Hazama dan Meet Uncle Hussain
kali ini saya sediakan lirik sahaja.. Kord gitarnya tak dapat lagi
tapi nanti kalau dah ada aku update kan ek..

korang layan la dulu lirik lagu ni ye..



Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

#
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada


##
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang [#]

Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…

Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang [##]

Tanya sama pokok…
Friday, July 1, 2011

Lirik lagu Yuna (ft The Ramlees)-Itulah sayang



Yuna and The Ramlees

Tanya sama hati apa asal sayang

Adakah Tandanya nampak di pandang

Kumbang Rayu bunga, bulan dan bintangnya

Punya tanda-tanda hubungan mesra..


Tanya sama hati pernah kah merindu,

Ingat masa lena apa mimpimu,

# Masa berjauhan, apa nan di kenang,

bila di fahamkan itulah sayang..

--ulang #


belajar gitar cara mudah


Tanya sama hati apa asal sayang

Adakah Tandanya nampak di pandang

Kumbang Rayu bunga, bulan dan bintangnya

Punya tanda-tanda hubungan mesra..
Wednesday, June 15, 2011

Dadali - di saat daku mencintaimu




Am Em
Mengapa kau pergi x2
F C
di saat daku mulai mencintaimu
Dm Am
berharap engkau jadi kekasih hati ku
F E
malah kau pergi jauh dari hidupku


Am Em
menyendiri lagi x2
F C
di saat kau tinggalkan diriku pergi
Dm Am
tak pernah ada yang menghiasi hariku
F E
di saat aku terbangun dari tidurku.


corus#

Am Dm
aku inginkan dirimu
G C
datang dan temui aku..
F Dm
kan ku katakan padamu
E
aku sangat mencintai dirimu


aku inginkan dirimu
datang dan temui aku..
kan ku katakan padamu
aku sangat mencinta...

p:
smoga kau kan mengerti
tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuang
akan indahnya cinta

maaf sungguhku tak bisa
utk kembali padamu
maaf ku telah terbuang
akan indahnya cinta

ulang corus#

p/s: kord ni aku cari sendiri, kalau ada salah bagi tau ek..hehe trimas
Friday, March 4, 2011

Maher Zain - Insyaallah Malay Version

Bm       G
Andainya, Kau rasa tak berupaya,
A       F#
Hidup sendirian tiada pembela,
Bm       G
Segalanya suram, bagai malam yang gelap,
A       F# 
Tiada bantuan, tiada tujuan

A               Em
Janganlah berputus asa,
A       F# 
Kerana Allah bersamamu,

Bm
Insya Allah
G
Insya Allah
A
Insya Allah
F#
Ada Jalannya..

Bm       G
Andainya kesalmu berulang lagi,
A       F#
Bagai tiada ruang untuk kembali,
Bm       G
Tika keliru atas kesilapan lalu,
A       F#
Membelenggu hati dan fikiranmu.

A               Em
Janganlah berputus asa,
A       F#   
Kerana Allah bersamamu,

Bm
Insya Allah 
G
Insya Allah
A
Insya Allah 
F#
Ada Jalannya..

A             Em
Kembalilah, Kepada yang esa,
F#           A
Yakin padanya, panjatkanlah doa,
  D           B
Ooo Ya Allah, Pimpinlah daku dari tersasar,
F#                 A
Tunjukkan daku ke jalan yang benar,
D              Bm
Jalan yang benar.. Jalan yang benar..
F#
Jalan yang benar..

Em
Insya Allah

Am
Insya Allah
D
Insya Allah 
B
Ada Jalannya..

Tuesday, February 22, 2011

Akim AF7 - Ini lah Cinta (kord dan Lirik)




 C           Am 
Terpegun ku melihat kamu
    F              G 
Bergetar hatiku memandang mu
   C           Am 
Dan terus datang mencuba
    F              G 
Adakah khayalku menjadi nyata


Oh resah hati Gelisah

Ku takut, tak di terima

Rupanya kau juga sama

Seperti aku merasa cinta


Chorus:
  C                 Am
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
   Dm                  G
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
   C                 Am
Siang yang suram kini menjadi ceria
 Dm               G                        C
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia


 C           Am 
Oh resah hati gelisah
   F             G 
Ku takut tak diterima
  C           Am 
Rupanya kau juga sama
   F              G 
Seperti aku yang merasakan cinta

*Ulang Chorus

C                 Am
Sungguh susahnya aku mendekati mu
 Dm                  G
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
  C                 Am
Rasa bahagia bila kau menerimaku
 Dm                  G 
Indah semuanya hilang semua resahku

  C                 Am
Kita berdua kini menjalin cinta

  Dm
Inilah cinta kita
  G                     C
Akhirnya kini menjadi bahagia

     C
Inilah cintaku

     Am
Inilah sayangku
     Dm            G    C

Inilah cinta
Thursday, February 17, 2011

Black Mentor - Sofea Jane (Kord dan Lirik)



D                  G        A         D 
Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca  
D                      G     
Yang tak bisa disentuh namun   
A                  Bm 
hanya boleh dipandang  
Bb              A 
Ingin sekali ku sentuh  
Ab        A 
Ingin jua ku miliki  
D                  G      A          D 
Kau selalu membuat hatiku merasa berat  
D                G      A             Bm 
Dan kau yang selalu ada saat semua pergi  
Bb        A       
Bagaimana mungkin  
Ab        A 
Untuk kau mengerti
  G  D               A 
Kini telah ku sedari  
G  D        A 
Mimpiku tak bererti sendiri  
*Start of Chorus*     
            D        
Seandai kau tahu                 
F# 
Apa yang ku mahu
               B7               B 
Mahukan dirimu tuk mendekatiku
                Em              G 
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
                  D 
Walau dalam tidur
                 A                  D 
Ku kan menantimu hingga akhir nanti  
*End of Chorus*  
D                  G      A          D 
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
  D                G      A             Bm 
Dan kau yang selalu ada saat semua pergi  
Bb        A       
Bagaimana mungkin 
 Ab        A 
Untuk kau mengerti
  G  D               A 
Kini telah ku sedari
  G  D        A 
Mimpiku tak bererti sendiri  
*Repeat Chorus* 
Tuesday, February 15, 2011

Selamat Datang Ke Blog Muzik Gitar

Hai, Selamat datang kepada semua yang sudi melawat blog yang baru di bina ini. Blog ini baru sahaja di bina untuk berkongsikan semua jenis general muzik tanah air mahupun muzik dari seberang, berdasarkan dari minat saya sendiri yang juga suka menyanyi dan bermain gitar.

Jadi dengan adanya blog Muzik Gitar ini dapat lah saya "menyimpan" pelbagai lirik dan kord gitar sebagai rujukan dan panduan kepada saya sendiri dan juga anda yang mempunyai minat yang sama dengan saya.

Di harap blog ini akan dapat menyajikan lebih banyak lagi lagu-lagu popular dan top-top khas untuk santapan anda semua. Anda juga boleh membuat permintaan kord atau lirik yang anda inginkan di ruang komen atau di chatbox sebelah.

Ok jom Kita Enjoy..

trimas

ikhlas dari MatGitar kapok

Radja - Jujur (Kord dan Lirik)


Kali ini saya ingin kongsikan Lirik dan kord gitar
dari band popular indonesia


Radja - Jujur

Am Dm
Duhai kekasih pujaan hati ku
G C
Dapat kah kau memberi ku satu arti
F Dm
Sedikit rasa yang bisa ku mengerti
E
bukan sumpah atau janji

Am Dm
Bukti kan lah bila kau ada cinta
G C
Setulus hati mu bisa memerima
F Dm
Sebatas kejujuran yang kau miliki
E Am
Bukan sekedar bersama

Chorus
Am Dm G
Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
C F
Tinggalkankah aku bila tak mungkin bersama
Dm E Am
jauhi diriku lupakanlah aku oh..oh..oh

Am Dm
Jujur lah padaku
G
Bila kau tak lagi suka
C F
Tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
Dm E
Jauhi diriku lupakanlah aku
Am
selamanya


Hijau Daun - Suara (Ku berharap) Lirik dan Kord




[intro] D Bm G A

D
Disini aku masih sendiri
B
Merenungi Hari hari sepi
G
Aku tanpa mu
A
Masih tanpa mu

D
Bila esok hari datang lagi
Bm
Ku coba untuk hadapi semua ini
G F#m D
Meski tanpa mu
A D
Meski tanpa mu

Bm F#m Em
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Bm F#m Em
Mentari yang tenang bersamaku disini
Bm F#m Em
Ku dapat tertawa menangis merenung
Bm A
Di tempat ini aku bertahan

#corus

D Bm
Suara dengarkan lah aku
G D/F# Em
Apa kabarnya pujaan hatiku
A Bm
Aku disini menunggunya
G F#m Em A
Masih berharap didalam hatinya

D
Kalau Ku masih tetap disini
Bm
Ku lewati semua yang terjadi
G F#m D
Aku menunggu mu
A D
Aku menunggu.

[intro] Bm A G D A G
Em F#m G A

(ulang korus)
Sunday, February 13, 2011

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku (lirik dan kord)

ana raffali



intro A B

A                           B 
Jangan disusun kata-kata penamat
 A                           B 
Jangan disebut baris ayat keramat

F#m                    A 
Biar lenyap diserap sunyi

F#m                    A 
Biar senyap yang tak menyepi

E              B  
Tolong ingatkan aku
F#m   
Kisah kau tersedar

A     E          
Dengan saku penyeluk masa 
B F#m A 
houwo~

A                         B   
Mari patahkan papan markah lama

A                    B  
Mari padamkan buku tiga lima
F#m                A 
Biar luka sembuh sendiri

F#m                A 
Biar lupa ditebas hari  
E               B 
Tolong ingatkan aku

F#m 
Kisah kau tersedar
 A                    E     B 
Dengan saku penyeluk masa houwo~
 E 
Kau dampingi aku


B                    F#m  
Setiap detik jantungku berdetak

A               E      B     F#m A 
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

A                     B 
Bila marah merasuk minda
             A 
Kecewa menyelubungi jiwa
 B G#m F#m 
Aku lupa


E         B 
Tolong ingatkan aku
          F#m 
Kisah ku tersedar


A                    E    B  
Dengan kasih memeluk rasa houwo~

E 
Ku teringatkanmu

B                      F#m
Setiap detik jantungku berdetak

E                B        F#m A B
Tolong ingatkan aku kisah kita

A E B F#m A B
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

E                B        F#m A B 
Tolong ingatkan aku kisah kita
 E B E B 
Tolong ingatkan aku
 F#m 
Kisah ku tersedar

 A                     E   B F#m A  
Dengan kasih memeluk rasa houwo~  
E                B  
Tolong ingatkan aku
        A 
Kisah kita

Post terkini terus ke email anda

Updates Via E-Mail

Sembang Kosong cari lagu