Pages

 

LIKE box

Receive updates via Facebook. Click the Like Button Below...

Powered By Cool Blog Tricks

Read more: http://www.coolblogtricks.com/2013/03/how-to-add-facebook-pop-up-like-box-to.html#ixzz2R22BlHuO
 
Wednesday, August 10, 2011

AXL - Akulah Kekasihmu (lirik dan kord)



salam 1Malaysia semua, kali ini MatGitar nk kongsikan lagu yang org kata evergreen gitu..
lagu ini agak popular juga, biasanya kalau matGitar pergi ke pusat karaoke mesti lagu ni menjadi
pilihan..

ok tanpa buang masa lagi.. jom kita layan lirik dan kord gitar untuk lagu Akulah kekasihmu dari
AXL ini.. trima lah ~~ce wah mcm aku nk nyanyi plak..



verse 1 :

Cm Fm
Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Bb G
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Fm
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Cm
Pabila ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu ini ingin kembali


Verse 2

Cm Fm
Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Bb G
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Fm
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Cm
Sejak ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih


Dapatkan panduan belajar gitar cara mudah


Chorus :

Cm Fm
Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
Bb Cm
Andai dapat bersama untuk selama-lamanya
Fm F
Hanya untuk menyayangimu
Fm G
Hanya untuk bercinta lagi


Fm Bb
Andai engkau berduka
G Cm
aku yang pertama di sisi
Fm Bb
Andai engkau bahagia
Cm C
Aku kan terus berdoa
Fm Bb
Semoga suatu masa
G Cm
Pintu hatimukan terbuka
Fm Bb G
Dan kita akan kembali bercinta lagi

close :

Cm Fm
Aku akan kembali
Bb Cm
Walau jalan berliku
Cm Fm
Kernaku kekasihmu
Bb Cm
Hingga ke akhir hayat

*Ulang Verse 1


kalau ada kord yang silap atau nk request lagu apa-apa sila komen kat bawah ni ok

2 comments:

suriani azwan said...

teringin nak belajar main gitar? cmne nak kenal tali yg mna satu? hadoi....

Mat GitarKapok said...

senang je sebenarnya nk main gitar ni..
tali paling atas ialah no 6. dan paling bawah no 1

Post a Comment

Klik Like jika anda suka dengan lirik ini.. ucapkan terima kasih pun sudah cukup.. supaya saya boleh beri anda lagi banyak lirik dan kord lagu di masa akan datang..
ikhlas dari Matgitar :-D

Post terkini terus ke email anda

Updates Via E-Mail

Sembang Kosong cari lagu